Per Jerrelind

Per Jerrelind kommer ursprungligen från Eskilstuna men bor numera i Stockholm. Tennis är Pelles stora passion (fast nu börjar Padel-Tennis bli skoj också) som har sysselsatt honom i hela hans liv. Med åren har  Pelle byggt upp en gedigen erfarenhet både som tränare och spelare på elitnivå. Under vintern driver han Jerrelind Tennis med egen verksamhet i Kallhäll samt hinner med att vara tränare på SALK och Solna TK.

Många på Ängby TK har redan träffat Pelle eftersom han var en av tränarna under 2020, både under läger men även för äldre talanger. Vi tycker det är jätteskoj att han kommer tillbaka. Pelle kommer ha huvudansvaret för privatlektioner, dam-tennis, herr-tennis (som vi borde få igång). Självklart kommer både Pelle och Sonja vara högst delaktiga i våra läger men även av själva driften av vår anläggning.

Enligt Pelle så ska tennis först och främst vara roligt och man måste ha kul på banan, därefter ska fokus vara på det som spelaren själv vill utveckla och deras mål med sin tennis. Pelle jobbar med teknik, fysik och mental träning för att uppnå de önskade målen och han är riktigt nöjd att vi nu kommer ha ett ute-gym i anslutning till våra banor.

Självklart ger Pelle både privatlektioner och gruppträningar, både för vuxna och barn.

email: Jerrelindtennis@gmail.com

mobil: 0790 75 49 39

Sonja Artemieva

Sonja har spenderat många somrar på våra banor först som en talangfull junior och nu senaste utomhus-säsongen som hjälptränare på våra läger samt gruppträningar. Vi tycker det är riktigt skoj att få en passionerad tennisperson till klubben som har spenderat så många timmar på våra banor och kan Ängby TK väl.

Idrott och framförallt tennis är det stora intresset och Sonja studerar nu Sports Management för att kunna jobba med sin passion på heltid.

Parallellt med studierna extra-knäcker Sonja som tennis tränare, framförallt på Solna TK tillsammans med Pelle Jerrelind.

Sonja kommer tillsammans med Pelle vara ansvarig för driften av anläggningen men självklart vara en av våra tränare på läger och gruppträningar.

Lars Andersson

Lars har jobbat 25 år inom tennis, varav de flest åren som sportchef/huvudtränare. Under åren har Lars avverkat 4 olika länder och inhämtat inspiration från andra idrotter samt genom sin utbildning från Svenska Tennisförbundet.

Under sommaren 2020 var Lars en av teamet som höll ihop våra sommarläger och var uppskattad av både barn och kollegor. Lars kommer ha huvudansvaret för klubbens sommarläger och med sitt motto att all träning ska bedrivas med rörelse och glädje kommer han vara ett viktigt tillskott för klubben 2021.

Klassiska klubbmärket